Inden for begrebet superfoods er Spirulina en af naturens mest koncentrerede kilder til næringsstoffer, rig på protein, klorofyl og andre vigtige næringsstoffer. Spirulina er en blå-grøn mikroalge.
Spirulina er en samlebetegnelse for to arter af cyanobakterier i form af spiraler: Arthrospira platensis og Arthrospira maxima.
De kaldes alger, fordi de er vandlevende organismer, der er i stand til fotosyntese. Næringsstoffer: Spirulina indeholder proteiner, vitaminer, mineraler, essentielle aminosyrer, essentielle aminosyrer, essentielle fedtsyrer og klorofyl.
Protein:
Spirulina indeholder 60-70 % protein, som er seks gange mere end æg og tre gange mere end oksekød. Proteinet består af 18 forskellige aminosyrer, 8, som er væsentlige for dyr og mennesker.
Beta-caroten:
Spirulina indeholder 15 gange mere betacaroten end gulerødder, og 40-60 gange mere end spinat. Beta-caroten omdannes af enzymer af vitamin A i kroppen.
Klorofyl:
Klorofyl er et grønt farvestof, der anvendes i fotosyntese og (detoxar) renser kroppen for skadelige kemiske stoffer, tungmetaller og andre giftstoffer.
Phycocyanin:
Den blå farve Spirulina kommer fra pigmentet og antioxidant phycocyanin og er en af de vigtigste bestanddele i Spirulina.
Mineraler:
Spirulina indeholder mange vigtige mineraler, såsom Ca, Mg, Na, K, P, I, Se, Fe, Cu, Zn, etc.
Vitaminer:
Spirulina indeholder et bredt spektrum især af B-vitaminer, B1, B2, B5, B6, B11, B12, C og E. Til alle dyr uanset alder, dog ikke hvalpe under 6 måneder. Fremmer dyrets almene velbefindende, både fysisk og eksteriørt.
 
Til dyr, som har brug for mineral/proteintilskud. Ingredienser: Spirulina alger.
 
Deklaration per 1 tablett á 0,5 g
Spirulina 500mg
 
    Dosering:        
    Blandes i maden eller gives som godbid       Rækker ca.
             
    Kat eller lille hund op til 10 kg     3 tbl / dag 133 dage
    Hunde mellem 10 - 25 kg     6 tbl / dag 66 dage
    Hunde mellem 25 - 40 kg     9 tbl / dag 44 dage
    Hunde over 40 kg     12 tbl / dag 33 dage