Foderplan BARF

Hvis du vil fodre din hund eller kat bedst muligt, skal du være opmærksom på, at der kan være stor forskel på, hvad der er bedst for den enkelte hund/kat alt efter alder, aktivitet, sundhedstilstand.

Både hunde og katte er rovdyr, så hvis vi over en 14 dages periode prøver at ramme, hvad der svarer til et helt byttedyr, så er behovet dækket. Det er ikke så besværligt, som det lyder. Når du køber mad til din hund, så sørger du for at købe forskellige kødarter, så det kommer til at svare til et helt byttedyr.

De kødpakker, som jeg har sammensat, svarer til et helt byttedyr, således at hvert 3. måltid er kallun og de næste 2 måltider noget andet. Denne opskrift passer eller kommer til at passe til de fleste hunde. Man kan selvfølgelig også selv sammensætte sin kødpakke.

Vedligeholdelsesmængde til voksne hunde er ca. 1-10 % af kropsvægten.

For unghunde er det ca. 2-10 %.

For hvalpe ca. 10 % af kropsvægten.

Som man kan se, er der stor forskel på, hvilken mængde af mad, der skal gives. Det er fordi alle hundes stofskifte er forskelligt. Derfor er det hvordan hunden ser ud, der er afgørende for, hvor meget mad den enkelte hund skal have.

 

Opstart med foderplan BARF

Hvordan ser hunden ud, som skal begynde på BARF/råfodring? Og hvad lider den evt. af?

For at blive sat korrekt i gang medbringes hunden. Af samme grund rådgiver jeg ikke ved opstarten over nettet eller pr. tlf. Er hunden i gang med råfodring, er man velkommen til at ringe, hvis der opstår problemer.

Lider hunden af lidt mere alvorlige sygdomme end  tynd/hård mave en gang imellem, er lidt for tyk eller tynd, mangler muskelmasse, har løse sener m.m., da kontaktes dyrlæge Anett Weber på tlf. 20 70 83 54 før der begyndes på kost omlægningen.

Alt det tager jeg hensyn til inden hunden sættes på barf/råfodring.

Får hunden let tynd mave, gives der mere ben samt lyse kødtyper. Der kan evt. gives decideret produkter mod diarré.

Får hunden let hård mave, gives der mindre ben og større mængde af indmad og fedt, der giver lind mave. Der kan evt. gives decideret produkter mod hård mave.

Tynde hunde: Mængden af kød øges og evt. gives ekstra fedt.

Tykke hunde:  Det er som regel ikke fedt, der sidder på sidebenene men som regl affaldsstoffer fra almindelig tørkost, hvor der er mel og tilsætningsstoffer i.

Disse hunde taber sig efter et stykke tid.


Muskelmasse, løse led og sener:

Mere kød, evt. ekstra fedt
, ben plus ekstra vitaminer og mineraler

Som tommelfingerregel er kødmængden ca. 2-3 % af kropsvægten, men i starten vil de fleste hunde gerne have mere. Det må de gerne få. Så længe de spiser ivrigt har de brug for maden. Det er som regel kun i starten de gerne vil have masser af ekstra mad, og det er fordi de mangler næringsstoffer til at reparere deres krop med. Efter ca. 14 dage er de fleste hunde nede på normal mængde af mad.

Mange hunde vil tage på i vægt, men de ser tyndere ud. Det er fordi deres knogler, muskelmasse, sener og led er blevet tykkere og stærkere. Husk den rette kost er medicin for dyr og mennesker. Og det er tusinde gange bedre end kemisk fremstillet medicin.

Se foderplan her